Consulta les modalitats de col·laboració:
1.Observador/a

2.Creatiu/va
3.Activista
4.Difussor/a

allista't!
MODALITATS DE COL·LABORACIÓ AMB LA LLIGA ANTICOLONIAL

   
 

 ESTRUCTURA ORGÀNICA DE LA LLIGA ANTICOLONIAL

La Lliga Anticolonial és una organització no-organització, amb un funcionament similar al d'una societat secreta no-secreta. No hi ha ni directius ni dirigits, ni socis ni junta. La Lliga té únicament uns Principis Axiomàtics i una plana web.

Hi ha un petit Comitè Homologador, format per un petit nucli secret de lligaires -amb la màscara característica de la LLiga, una circumferència amb tres crecles concèntrics, l'única funció de la qual és assegurar que les accions que es facin usant el nom i logo de la Lliga respectin els Principis Axiomàtics Bàsics (resum de la Declaració de Jafra del Garraf). El Comitè assegura també la qualitat gràfica i la línia ortodoxa de la plana web respecte l'esperit de Garraf.

Es a dir, que tothom pot realitzar activitats autònomes lligaires mentre respectin els Principis Axiomàtics Bàsics són:

1. La Lliga té com a primera funció anar descobrint i desvelant (i per tant, desactivant) una a una totes i cadascunes de les estratègies malèfiques que l'Imperiet utilitza per colonitzar-nos. Es a dir, una funció d'observació, registre, catàleg i anàlisi de la nostra realitat colonitzada.

2. La Lliga té com a segona però no menys important funció, emprendre accions directes per fer evident la situació de poble colonitzat en la que es troben els nostres països i per lluitar sense embuts contra la colonització, sigui política, psicològica o zòmbica.

3. La Lliga té com a tercera funció investigar formes de teràpia que redueixin els efectes de la infecció zòmbica colonial.

4. La Lliga Anticolnial utilitza sempre en les seves accions sempre la paròdia i l'humor com estris subversius i de lluita de primer ordre. Ja hi ha altrs organitzacions que utilitzen altres estris. La Lliga vol sumar, però des d'una perspectiva sempre peculiar i innovadora.

5. La Lliga actua en el més escrupulós respecte de la legislació vigent, especialment respectant la lletra -que no l'esperit- de la llei. Això no impedeix que la Lliga recolzi rabiosament accions directes ridiculistes incruentes com les protagonitzades en els darrers anys pel Front Cireraire Arenyenc d'Alliberament Nacional, el Comando Mongeta o el Front Pelamàstils, el MRAN-P, l'Exèrcit Popular dels PPCC, o els escamots valencians dirigits pel Blai Camallarga.
De tota manera, la Lliga és una societat secreta no-secreta que basa la seva potència en la comunicabilitat
de les seves accions i de la seva web i no pot assumir el risc de donar excuses a l'imperiet per entrabancar l'acció alliberadora.

6. Saber riure sense problemes i evidentment, del propi país, és condició bàsica del moviment lligaire anticolonial. A la Lliga és lluita rient. Sense un radical i veritable sentit de l'humor no es pot ser lligaire. Hi ha infinitat de formacions avorrides en les que us podreu sentir a gust si penseu que la de la nostra causa no es pot fer broma.

7. Si penseu que els catalans som una raça, o que s'ha d'anar expulsant gent, o que som superiors a algú, voleu una «Catalunya catalana», o opineu que sols és important la «pàtria» i que els altres pobles espavilin... no sou benvinguts. La Lliga és un moviment intercultural i internacional ferotgement antiracista.

A partir d'aquí, un país sencer per alliberar -i en acabat, molts altres- i molts tips de riure, de la manera que millor us sembli. La Lliga, en ser una no-organització no té socis. Pot tenir, com a molt, «allistats», «adherits», «enganxats, «sospitosos», «simpatitzants»... probablement algú farà fins i tot un carnet de «lligaire», o algú convocarà un aplec...Tot és possible mentre respecti els PAB.

 

MODALITATS DE COL·LABORACIÓ

Com articular la col·laboració amb la Lliga és Fàcil: us proposem 4 modalitats òbviament compatibles entre elles. Cap problema si n'inventeu de noves.

Modalitat 1: Observador/a.

L'observador/a està a l'aguait de les maniobres colonitzadores de l'imperiet, les descobreix i les desvela, posant les primeres passes per a la seva desactivació. L'observador/a observa arreu on actui l'imperiet, bàsicament els mitjans de comunicació, però també als llocs més insospitats, com l'esport, la música, internet, la universitat, el supermercat, la publicitat, els discursos polítics... o  on dimoni s'us acudeixi.

Estrictament pel què fa a la LLiga, l'observador/a envia les seves descobertes per e-mail de manera que En Dr. Cat puga analitzar-les i publicar-les a la web. També pot col·leccionar-les i editar-les pel seu compte, fer cartes als diaris, explicar-ho als amics i veïns, editar cartells, fer sèries de cromos colonials... En resum: difondre i multiplicar la xerinola anticolonial.

Modalitat 2: Col·laborador/a artístic.

Si escrius o dibuixes bé, i sobretot, fas riure, pots afegir comentaris per a la web. Si se t'acuden altres coses (articles, dibuixos, dissenys,obres de teatre, còmics, música, escultures, o el que sigui), ja hi farem lloc en algun racó.

D'altra banda, també pots crar els teus propis productes anticolonials -enganxines, samarretes, pins...- i usar la web per difondre'ls. 

Modalitat 3: Protagonista d'Iniciatives Anticolonials.

Si tu solet/a o bé amb una penya, penseu protagonitzar una o més iniciatives anticolonials al vostre territori o bé a escala nacional, podeu adherir la vostra acció o projecte a la Lliga i utilitzar la web i el logo, amb l'única limitació d'acceptar i respectar els Principis Axiomàtics Bàsics. La web anunciarà la vostra acció.

Modalitat 4: Difussor/a.

Pots ajudar a fer créixer el moviment anticolonial difonent els productes de la Lliga (la web, les samarretes, els adhesius, el catigat on tour, convocatòries i campanyes, i altres iniciatives que vagin sorgint) en el teu entorn. 

 

torna