el monumentcat

  El poder
del catigat

L'any 2001, al cul dels cotxes sols s'hi veia un animal: el toro d'osborne. Conscients que darrera cada toro s'hi amagava simbòlicament una bandera espanyola, una pica de la dominació imperial, la Lliga Anticolonial van recuperar el catigat com primer element de substitució simbòlica.
L'eficàcia del catigat era forta: de lluny, no s'acaba de veure si és un toro o un gat, el que treu ferro a la presència del brau per l'efecte «dubte». D'altra banda, la potència simbòlica del gat és enorme: un ésser independent, insubmís per natura, que va a la seva sense ficar-se amb ningú a no ser que l'ataquin (o hom sigui un ratolí), un ésser tan femení com masculí, sense cap connotació racial, anarquista, mandrós i rodamón. L'antípoda del toro masclista, dominant, racial...i torturat fins a la mort... 
Per desgràcia, fa uns anys alguns il·luminats van empescar-se el «burru català», un animal que representa la submissió, el treballar gratis per a l'amo, la raça, el donar voltes sense rumb i cosses a cegues, la tossuderia de l'estupidesa: és a dir, tot allò que volem deixar de ser. Dissortadament, ha tingut força èxit. Natural: ens retrata tal com som, el que no és del tot negatiu.

 

Propietats màgiques

Es diu que la icona del catigat representa l'animal totèmic dels antics habitants del Garraf. Pel que sembla, té importants propietats màgiques doncs atreu energies antizòmbiques i protegeix del zombisme i el vampirisme.
Alguns experts com Eric Von Heineken no han dubtat en plantejar que el monumentcat és l'equivalent a una gran antena per comincar-se amb gats extraterrestres que voldrien envair la terra.

 

 

Pintura rupestre de l'avenc del Pla d'Ardenya (Begues, Baix Llobregat),amb un catigat prehistòric (segle XXXII abans de Crist).

tornar